Monday, 17 November 2008

Ajelulla pohojosessa & viikonlopun touhuja

Oli tarkoitus blogata viikonloppuna, mutta sitten olikin hulinaa niin etten kerinnyt.
Nyt bloggaan taas tässä töistä käsin salaa … :D

Meillä oli oikeen kivsku viikonloppu.
Käytiin sekä la että su punttiksella rehkimässä aamuvarhaisella; se on parasta aikaa salilla, koska saadaan olla sielä ihan rauhassa kahestaan, ja aamukuntoilusta saa ihanan hyvänolon tunteen koko päiväksi! :)

Lauantainen retkemme pohjoiseen oli ihan kiva, mutta lähdimme liikkeelle liian myöhään. Tarkoitus oli ajella ihanille Mourne Mountains ’lle, missä pojat suunnitteli ottavansa upeita maisemakuvia; auton takakontissa oli kameroita, jalustoja, linssejä ja ties mitä kasapäin. Startattiin Dublinista puoli yhden aikaan iltapäivällä ja kun päästiin perille Annalongiin vähän kolmen jälkeen oli meillä kaikilla karmaiseva nälkä. Päädyttiin pitkälle lounaalle kivaan Harbour Inn pubiin, ihan meren rannalle. Mä ja hani imastiin ihanat burgerit kaikkine lisukkeineen, J söi kasan simpukoita, I hillittömän steikin; istuttiin syömässä pitkälle toista tuntia. Kun sitten oltiin valmiita jatkamaan retkeä vuorille, niin ilta olikin jo hämärtynyt niin ettei valokuvaamisesta ois tullut mitään …. :( Mä olin räpsinyt pari säälittävää kuvaa puhelimellani (kun se mun pikkukamera on mäsä….), mutta siinä sitten olikin koko kuvasaaliimme :D
Laitan tähän postaukseen noita mun 'loisto-otoksia'.

Naurettiin, että ajettiin kauheella tohinalla toista sataa kilsaa, ja päämäärässä syötiin vain lunssi tavalliseen irkku-pubissa! Saman ois voinut tehdä ihan kotikulmillakin :D

Mutta olihan se tietty kivaa viettää päivä yhdessä ajellen; pojat oli niin innoissaan auton kiihdytysvoimasta ja vauhdikkaan tasaisesta menosta ja me tytöt saatiin palatettua ummet ja lammet omia juttuja takapenkillä rauhassa :)

Takastulomatkalla poikettiin Droghedassa moikkaamassa ystäviä; ”pikkuperhe”, jossa suomalainen äippä, ranskalainen isukki ja heidän suloinen 3½ vuotias tyttärensä. Äidin olen tuntenut pidemmän aikaa, oltiin samassa työpaikassa jo Suomessa ennen Irlantiin muuttoa. Oli kiva nähdä pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia :)

Hani ja I seurasi silmä kovana nopeusmittaria, nollasta sataseen parissa sekunnissa!


Alla J&I:n (mun sanoin) megaturbo auto.
Seat Leon FR taisi olla se ihan virallinen merkki ;)


Maisemakuva Harbor Inn:n parkkipaikalta merelle. Ainut maisema kuva retkeltä... :D


Tässä Wikipediasta kopsattu maisemakuva Mourne -vuorilta. Jos oltais oltu ajoissa liikkellä, niin meidän omat otokset ois ollut juuri näistä upeista maisemista ... noh, enskerralla sit!


Harbour Inn oli kotoisa paikka ja ruoka oli hyvää.
Joulukoristeita oli jo paikoillaan ja takassa lämmin tuli :)



J:n simpukka-ateria


MaaMaan burgeri-ateria. Näyttää aneemiselta kuvassa, mutta oli tosi hyvää!


...

Eilen käytiin punttiksen jälkeen tekemässä viikon ruokaostokset Tescossa ja samalla reissulla haettiin Starbucksista kaffet. Hani halusi maistaa uutta joulumakua: Dark Cherry Mocha. Hani rakastaa kirsikan makua juomissa, eikä ollut pettynyt kahviinsa. Mun mielestä se maistu ihan alkoholille! Itse otin tutun turvallisen ja ai-niin-makoisan Chai Tea Latten (no water and no foam!) :)

Iltapäivällä mä leipasin porkkana-feta –piiraan, jota aion pala palalta mutustella viikolla töissä lounaaksi. En ole leiponut mitään pitkään aikaan, oli hauskaa häärätä keittiossä! :)
Kohta maistan tekelettäni; oon kerran tehnyt sitä aikaisemmin enkä enää muista oliko se hyvää… porkkana ja feta kuulostaa vähän omituiselle yhdistelmälle ….

Ensin nypin 100g:hen voita 3,5dl vehnäjauhoja. Sitten puoli desiä kylmää vettä. Taikina piirasvuoalle ja esikypsymään 175 asteiseen uuniin 10-15 minsaa.


Mä vihaan porkkanoiden raastamista, joten käytin silppuria raastinraudan sijaan. N200g porkkanaa ja pari sipulia silputin.


Porkkanat ja sipulit paistetaan pehmeäksi, sekaan vähän yrttisuolaa, raakunaa ja pari ruokalusikallista hunajaa. Kun seos on vähän jäähtynyt, sekoitetaan siihen 1 muna, 200g fetajuustoa ja ruokalusikallinen creme fraichea.


Mössö esikypsyneen piiraspohjan päälle ja uuniin vielä 25-35 minuutiksi...

...kunnes päällinen on "jähmettynyt" ja nätin värinen :)


Kerron kohta, oliko hyvää - näyttää ja tuoksuu ainakin hyvälle :)

Jees, eli sellainen viikonloppu meillä tälläkertaa.
Nyt painetaan arki taas töissä – ja tulevana viikonloppuna mennään retkelle Brysseliin!

Kivaa viikon alkua kaikille! :)

8 comments:

MaaMaa said...

kommentoin itse omaan tekstiini, etta piiras on tosi hyvaa! Tassa juuri mussutan sita duunin cyber-cafe'ssa (missa syominen kielletty, soo-soo MaaMaa!)

ebrufin said...

Mahtavan monipuolinen postaus- kiitos:)
Hyvaa työpaivan jatkoa!

MaaMaa said...

Kiitos ebru! :)
Samoin kivaa paivaa sinne maanantaikiireeseesi (mika sana! :D)

mamãe said...

Kivalle kuulosti teidan reissu vaikkei maisemakuvia tullutkaan :) Sosiaalinen puoli hoitui kuitenkin loistavasti!

Piirakka nayttaa tosi hyvalle. Taalla ei ole fetaa (eika niin montaa muutakaan juustolajia) joten kuolaan taalla kateellisena :)

Hyvaa alkanutta viikkoa!

MaaMaa said...

Moi mamae :)
harmi ettei siela ole fetaa...! Tuo juusto mita kaytin piiraaseen ei ole "virallista" fetaa, koska ei ole valmistettu kreikassa. Niilla on tekijanoikeus nimeen "Feta". Tuo arlan valmistama on vain "greek cheese" ja puolet halvemaa kuin kaupan hyllylla vieressa oleva virallinen Feta. Ja tismalleen samaa kamaa. :D

Anonymous said...

Kuolaan täällä kateellisena. Näyttää hyvälle, kunpa olis fetaa...

MaaMaa said...

Feta on kylla aika olennainen osa piirasta, mutta voihan sita varmaan soveltaa ?
Jos joku keksii korvikkeen fetajuustolle, niin kertokaa! :)

mamãe said...

Ma oon kayttanyt taalla salaateissa tosi suolaista ja aika kovaa juustoa nimeltaan queijo coalho. Sita myydaan meilla valmiiksi grillitikkuihin tokattyna ja sita on siis tarkoitus grillata :) Ma vaan otan sen pois tikuista ja pilkon muuhun kayttoon. Ei se kylla fetalle maistu ollenkaan mutta koostumuksen puolesta sopii :)